Føles din mund som en ørken? Sidder tungen fast i ganen? Har du grus under læben? Er smagen i munden dårlig? Du er ikke alene!
Flere og flere mennesker har problemer med mundtørhed (Xerostomi).Den tredje mest almindelige bivirkning ved medicin er mundtørhed ifølge FSS. Heldigvis er der i dag produkter, der lindrer dit ubehag.

SPYTSTIMULERENDE SUGETABLETTER

Den tredje mest almindelige bivirkning ved medicin er mundtørhed ifølge FSS. Sygdomme som diabetes, depression eller gigt kan føre til nedsat spytsekretion og subjektiv mundtørhed. Spyt har en vigtig funktion for oral sundhed, da det skyller munden og forhindrer syreangreb på tænderne og tilføjer mineraler. Spyt hjælper med at skylle madrester og bakterier væk, der ellers kan forårsage karies. Derudover beskytter spyt munden mod svampeinfektioner og andre orale sygdomme. Spyt hjælper med at smøre dine tænder og slimhinder. En fugtig slimhinde er en beskyttende barriere mod de angreb, som tænder og tandkød dagligt udsættes for.

EKULF har udviklet spytstimulerende pastiller, der hjælper mod din mundtørhed.

EKULF FUKTISAR

EKULF Fuktisar er en sugetablet til dig, der er tør i munden. Fuktisar er sukkerfrie sugetabletter, der effektivt stimulerer spytproduktion.

De aktive stoffer er æblesyre, natriumcitrat og dicalciumphosphat. Sammen med sødestofferne øger de spytproduktionen og hjælper med at balancere pH-værdien i munden. Som sødestoffer anvendes xylitol, sorbitol, isomalt og steviaglycosider. Sugetabletterne giver en frisk og behagelig følelse og bruges med fordel efter hvert måltid eller efter behov.

Sugetabletterne leveres i en smart lille æske, der er nem at have med overalt. Produktet er fremstillet i Sverige. En æske indeholder 30 tabletter, og den anbefalede dosis er 4-6 tabletter om dagen. EKULF Fuktisar bruges fra 12 år og er medicinsk teknologi, klasse 1 og CE-mærket.

HVAD ER DIN FAVORITSMAG?

Pastillerne fås også i 6 forskellige smagsvarianter for at skabe variation, og at du finder din favorit!

SPYT

Spyt er vigtigt for vores velbefindende og for at kunne tale, tygge og synke. Normalt produceres mellem 1-1,5 liter spyt pr. dag. I munden er der både store og små spytkirtler. De store parvise spytkirtler danner spyt, når du spiser, tygger og synker. Dette spyt har en lidt højere pH-værdi (pH 7,5), som bidrager til hurtigt at hæve pH-værdien i munden. De små spytkirtler danner spyt hele døgnet, og er spredt i ganen og på indersiden af ​​kinden. Dette spyt (hvilende spyt) har en lidt lavere pH-værdi (ca. 6-6,5) end tyggestimuleret spyt. Spyttet er mere tyktflydende og beskytter / smører munden. For lidt spyt eller forkert spyt (lav pH-værdi <7) øger risikoen for blandt andet mundtørhed, bakterier, plaque, svampeinfektioner og karies.

AKTIVE INGREDIENSER

ÆBLESYRE
Æblesyre er en carboxylsyre, der findes i frugt og planter, for eksempel i æbler, druer og blommer. Æblesyre stimulerer spytproduktion og kan også bruges til at regulere væskebalance.

XYLITOL
Xylitol (birkesukker) er et naturligt sødemiddel ekstraheret fra finsk birkerod. Det beskytter tænderne mod syreangreb, plaque, karies og hjælper med at hæve pH-værdien i mundhulen.

ISOMALT
Nye kliniske undersøgelser påviser lignende pH-stigende effekter som Xylitol.

MINERALER
Mineraler findes naturligt i spyt. Hvis spytproduktionen er lav, påvirkes slimhinderne. EKULF Fuktisar indeholder dicalciumphosphat, som hjælper med at beskytte mundhulen.

FIND DIN FAVORITSMAG